Nascuti cu mâinile in aluat - framântam fericire

Brutarie

paine

Autentice, parfumate, mereu gata: filozofia pâinii conform Apă  și Făină. În departamentul de panificație al magazinului nostru exista întotdeauna pâine proaspăt coaptă , care degajă parfumul ei încântător. Pentru ca a mânca pâine este cu adevărat o plăcere, de împărtășit cu cei pe care îi iubești, in diverse forme și moduri.

Pâinea călduță și parfumată, este produsul emblematic al Pizzeriei Apa și Faina, preparat după o rețeta specială, doar cu ingrediente naturale. Autenticitatea sa este asigurată și prospețimea sa garantată, in fiecare zi cu o aroma inconfundabilă. Disponibilă in in diverse formate si variații de gust: de casa, cu cartofi, integrală, baghetă, rozetă, focaccia, aduce pe masa in fiecare zi, parfumul pâinii proaspăt făcute.

 

Filozofia brutalului

masline

Luna este încă sus pe cerși brutarii noștri încep sa se dedice reîmprospătării maielei, pe care o folosim in toate produsele sărate și dulci. Dar doar framăntând maiaua, își dau seama când este perfect pentru a putea fi folosită. Această conștientizare, care depinde de priceperea brutalului de a lucra aluatul, este cea care ne permite sa transformăm orice sandviș in acea bijuterie pe care vrem sa o aducem la masa ta. Pentru ca nu există termometru sau instrument de precizie care sa funcționeze  mai bine decât pasiunea celor care lucrează pâinea. Iar când rupeți cu mâinile o pâine proaspăt coaptă, simți căldura rotundă a pâinii gătite pe piatra naturală, cu dispute lent, cea pregătită cu ingrediente bune, cât mai locale, care respectă pământul și sănătatea ta. Simți imediat ca este făcută după natură. Așa ne place sa facem pâine !!!!!

Pizzerie

pizzaaa4

Pentru a transforma o pizza intr-o adevarata opera de artă, nu este de-ajuns sa unești făina , apa, maiaua, și sarea…. Îți  trebuie pasiune…. Pasiunea este ingredientul cel mai important care reușește să ofere lejeritatea si digerabilitatea aluatului.

Aluatul, rezultat al dexterității iscusite și al tradiției autentice, se prepară numai cu cele mai bune făinuri italiene, după o veche rețeta de familie, cu dospire dublă si o lejeritate inconfundabilă, care face din fiecare felie, o călătorie prin arome….. de făcut împreună!!!

Aluatul este creat cu maia, lăsat sa dospească și să fermenteze la rece, timp de 24 până la 30 de ore, pentru o pizza gustoasă și ușor digerabilă. O bază ușoară, care este acoperită cu toppinguri mereu diverse. Calitatea este ingredientul fundamental pe care Pizzeria Apă si Făină îl caută in fiecare materie primă….doar ingrediente proaspete si de sezon pentru a va garanta pizze mereu parfumate si gustoase.

Pizza, o găsiți in format 32/33cm și in format 50/30, care va permite sa alegeți doua arome din meniu, pentru fiecare jumătate de pizza.